Despre noi

Restaurantul "La Toscana" a luat nastere din dorinta noastra de a aduce gustul preparatelor Toscane, cat mai aproape de voi. Ceea ce ne deosebeste si ne diferentiaza, este Pinsa Romana, un preparat care dateaza din vremea Romei Antice. Aceasta provine de la populatiile de fermieri care locuiau in afara cetatii, care prin macinarea cerealelor (mei, orz si alac) si cu adaos de sare si ierburi, au gatit aceste turte plate. Termenul provine din latinescul de prindere pinsere, intindere-turtire. Aceasta reteta clasica de-a lungul secolelor a suferit mai multe revizuiri, pana în ziua de azi.

Principalele caracteristici ale Pinsei Romane sunt:
• Forma (ovala, dreptunghiulara si nu rotunda)
• Textura (crocanta la margini si moale în interior)
• Digerabila (datorita diferitelor tehnici de dospire si maturare)
• Faina (compusa din grau, soia, orez, dragoste)
Mai usoara, digerabila, crocanta afara si pufoasa inauntru, pregatita doar cu produse originale din Italia.